nieuws

Ron Jans verrast door de effectiviteit van zijn ploeg

PEC Zwolle pakte vanmiddag knap een punt tegen Feyenoord. De ploeg van trainer Ron Jans stond al binnen het kwartier met 2-0 voor, uiteindelijk werd het 2-2.
Het begin van de wedstrijd verraste Jans: "Als je het hebt over verrast, dan ben ik verrast dat de eerste twee kansen er allebei in zaten. Dat is effectiviteit, want dat hebben we dit seizoen gemist. Anders waren we al lang veilig geweest eigenlijk."

Veerkracht

"Je kunt wel zeggen die 2-2 mag je nooit weggeven, maar ja dat gebeurt dan en eigenlijk na een uur staat het al 2-2. Die veerkracht hebben we wel laten zien, maar Feyenoord zat ook op het tandvlees. Er speelden heel veel zenuwen een rol in deze wedstrijd. Ik vond de tweede helft prachtig om naar te kijken, maar vooral omdat het zo spannend was en niet zozeer omdat het heel goed was", vervolgt de oefenmeester.

Topploeg

Hij is ook blij dat Zwolle eindelijk eens goed presteerde tegen een topploeg, dat lukte dit seizoen nog niet: "Nee, dit seizoen zeker niet. Waar we het in andere seizoenen soms heel goed deden, maar dat is al een paar jaar geleden. Dus wat dat betreft zie je toch wel dat Feyenoord het in Zwolle toch structureel moeilijk heeft en in de komende jaren moeten we dat zo houden." In de audio het hele interview.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.