nieuws

Ook basisschool Drakensteyn Enschede doet mee aan Nationale Buitenlesdag

Zo'n vijftienhonderd scholen doen vandaag mee aan Nationale Buitenlesdag. Ook bij basisschool Drakensteyn in Enschede zijn alle kinderen een groot deel van de dag buiten te vinden.
Juf Wilma Peters van groep 5 is met de kinderen bij de vijver tegenover de school neergestreken. In groepjes verdeeld doen ze allerlei spelletjes, die niet alleen leuk zijn, maar ook de rekenvaardigheid bevorderen.

Op kleine schaal

Zo moeten ze enkele meetopdrachten doen. "We hebben dat op kleine schaal in de klas al gedaan. Moesten ze de tafel opmeten of een boek. En nu doen we het dus buiten. Geweldig", vindt juf Peters.
De kinderen moesten bij elkaar de lichaamslengte opmeten en de uitkomsten vervolgens bij elkaar optellen. Ook moest de omtrek van een boom gemeten worden en de breedte van een brug.

Halve kilo takken

Maar er moest ook gewogen worden. In een tasje moest een halve kilo takken gestopt worden. En er was een opdracht, waarmee de tafels geoefend konden worden. De stopwatch werd gebruikt om te kijken hoe lang iedereen erover deed om de vijver rond te rennen.
Leerkracht Wilma Peters vindt het belangrijk dat kinderen buiten les krijgen. "Het is gewoon aangetoond, dat kinderen veel beter geconcentreerd zijn als ze buiten les hebben gehad. En het is toch prachtig om ze in dit weer zo bezig te zien."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.