nieuws

Zwolle geeft startsein voor reconstructie Willemskade

Startsein reconstructie Willemskade
Startsein reconstructie Willemskade © Zwolle
Gedeputeerde Bert Boerman van provincie Overijssel en de Zwolse wethouder Filip van As hebben vanochtend het startsein gegeven voor een omvangrijke reconstructie van de Willemskade in Zwolle.
De herinrichting van de Willemskade moet de Zwolse binnenstad sneller en beter bereikbaar maken voor het verkeer dat vanuit het westen het centrum inrijdt. Tevens worden de al aangelegde busbanen aangesloten op een busbrug. De provincie Overijssel betaalt mee aan de kosten.
Gedeputeerde Bert Boerman: "Na reconstructies van de Katerdijk in 2013, Burgemeester Roelenweg in 2014 en de Pannekoekendijk-Harm Smeengekade in 2015 is de nieuwe inrichting van de Willemskade het sluitstuk voor een openbaar vervoerroute met een vrijliggende busbaan tussen het NS-station en de stadsentree aan Katerdijk."

Grootste project van de laatste decennia

De Zwolse wethouder Verkeer en Vervoer Filip van As noemt de reconstructie van de Willemskade 'het grootste project van Zwolle van de laatste decennia in termen van bereikbaarheid en doorstroming'.
Het autoverkeer in de stad moet van 18 april tot eind augustus dit jaar rekening houden met overlast. Er is éénrichtingsverkeer ingesteld vanaf de kruising Nieuwe Veerallee - Kamperweg richting het NS-station via de Westerlaan tot en met de Oosterlaan. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.