nieuws

Tubbergerse verdachte van slavernij (46) weer op vrije voeten

De 46-jarige vrouw die wordt verdacht van mensenhandel, slavernij en uitbuiting van een 31-jarige zwakbegaafde jongen uit Heerhugowaard is sinds vanmiddag op vrije voeten. Haar advocaat bevestigt de vrijlating.
Volgens hem is de vrouw opgelucht, maar heerst bij haar een dubbel gevoel omdat haar man nog vastzit. De vrouw heeft maandagmiddag direct haar man in dezelfde gevangenis in Zwolle bezocht. De voorlopige vrijlating werd vorige week bevolen door de rechters in Almelo.
Het Openbaar Ministerie gaf aan geen moeite te hebben om de voorlopige hechtenis van de vrouw te schorsen. Hoewel van de Officier van Justitie de man ook voorlopig naar huis mocht, zagen de rechters daar van af. De reden is dat volgens de rechtbank sprake is van een geschokte rechtsgang.

Woning
Volgens de raadsman van de vrouw bemiddelt de gemeente Tubbergen om een woning voor haar beschikbaar te krijgen in een andere gemeente. Zij mag voorlopig niet in Tubbergen komen.
Het echtpaar werd op donderdag 11 juli van hun bed gelicht in een stacaravan in Tubbergen. Volgens het OM had het paar zich vanaf 2006 tot 2015 schuldig gemaakt aan mensenhandel, uitbuiten, zware mishandeling en mishandeling van een zwakbegaafde 31-jarige jongen.
In z'n gesprekken met de politie heeft de man verklaard dat hij van 's morgens-vroeg tot 's avonds laat moest werken, terwijl hij 's nachts werd opgesloten in een 'hok' bij het echtpaar. 
De raadslieden van het echtpaar probeerden vorige week het beeld van de uitbuiting te nuanceren. Volgens hen nam de zwakbegaafde jongen medio 2015 de benen omdat de FIOD hem in beeld kreeg als hulpje van een Enschedese oplichter die zich onder meer schuldig zou hebben gemaakt aan belasting-en hypotheekfraude. Dat FIOD-onderzoek loopt nog.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.