nieuws

PVV wil van minister weten waarom aanpak N35 bij Mariënheem zo lang duurt

Protestbord langs N35 bij Mariënheem
Protestbord langs N35 bij Mariënheem © RTV Oost / Emiel Geerding
De PVV wil van minister Schultz van Haegen van Infrastructuur & Milieu weten waarom de aanpak van de N35 bij Mariënheem zo lang duurt. De partij heeft de minister vragen gesteld.
“Kunt u verklaren waarom het al 27 jaar duurt, zoals gedeputeerde Bert Boerman stelt, voordat er überhaupt een begin is gemaakt met de start van dit project, terwijl zowel de bewoners als lokale bestuurders alle medewerking verlenen en zelfs bereid zijn tot cofinanciering?”, vraagt Kamerlid Roy van Aalst zich af.

Plan bewoners
De inwoners van Mariënheem kwamen zelf met een plan van twee zogenoemde dubbelrotondes aan beide kanten van het dorp. De rotondes sluiten aan op parallelweg en bevorderen op een veilige manier de doorstroming van-, naar- en door Mariënheem.
Het plan is door een verkeersdeskundige opgesteld en wordt ook door de gemeente Raalte en Rijkswaterstaat als een verbetering gezien. De kosten bedragen 5,4 miljoen euro, maar er is slechts 2,9 miljoen euro beschikbaar. De PVV wil weten hoeveel het Rijk gaat bijdragen om dit zo snel mogelijk te realiseren.
Ook wil de partij weten of de minister het plan van de bewoners als een eindoplossing ziet en of ze bereid is om de weg alsnog op te waarderen tot een vierbaans weg met een maximum snelheid van minimaal 100 kilometer per uur.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.