nieuws

Blog Huub van Langen: Geen leven zonder hardlopen

Voor de derde achtereenvolgende keer zal ook dit jaar 'hardloopgoeroe' Huub van Langen co-commentator zijn bij de live uitzending van RTV Oost van de Enschede Marathon.
In aanloop naar de 23e april, de dag dat het hardloopevenement in het centrum van Enschede wordt gehouden, zal Huub ons meenemen in zijn voorbereidingen, de laatste loodjes, de drukte, de stress, kortom een kijkje in zijn leven dat volledig in het teken staat van de hardloopsport.

Wie ben ik ...

'Sinds 2001 ben ik, samen met mijn vrouw Aly Hendriksen, eigenaar van RUN-Enschede, ook bekend als Running Center Enschede. Sindsdien staat mijn leven nog meer dan voorheen in het teken van hardlopen.

Snelste tijd ...

Omstreeks midden 70'er jaren ben ik, naast vele andere sporten, begonnen met hardlopen. Met veel plezier en succes. Tussen 1990 en 2009 liep ik heel veel wedstrijden en diverse afstanden. Zo liep ik maar liefst vijftien marathons. Mijn snelste tijd ....... 2.43.34.

Geen leven zonder hardlopen ...

In het dagelijkse leven ben ik samen met mijn vrouw vrijwel continu met de hardloopsport bezig. Samen runnen we een hardloopwinkel, organiseren we hardloopevenementen en bezoeken we grote sportmerken om geïnformeerd te worden over de allerlaatste aanpassingen/veranderingen in bijvoorbeeld schoenmodellen.

Trainer ...

Naast mijn veelzijdige werk in de winkel ben ik hardlooptrainer bij LAAC Twente. Voor deze atletiekvereniging geef ik iedere dinsdagavond 25 tot 30 lopers training op het Hulsbeek in Oldenzaal.

Personal Coach ...

Eigenlijk is niets me te gek en geen brug te hoog. Sporters kunnen me inmiddels benaderen voor sport- en/of voedingsplannen (diëtetiek). Én ik schrijf desgewenst trainingsschema’s voor hardlopers of wandelaars (atletiektrainer). 
De komende weken ligt de focus op de Enschede Marathon. Voor de meeste van onze klanten, de lopers die ik train en ook ikzelf ben er volop mee aan de slag. Ik houd jullie op de hoogte. Leuk!!!
Groet, Huub van Langen (@looppatroon).'
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.