nieuws

Sprintkampioene Dafne Schippers doet weer mee aan FBK Games in Hengelo

Sprintster Dafne Schippers doet in juni mee aan de FBK Games in Hengelo. Ze loopt daar de 100 meter, meldt de organisatie.
De afgelopen twee jaar deed Schippers met veel succes mee aan de atletiekwedstrijd. In 2015 dook ze op de 100 meter als eerste Nederlandse onder de elf seconden: 10,94. Vorig jaar liep ze op de 200 meter een tijd van 22,02; de snelste tijd ooit gelopen door een vrouw op een Nederlandse atletiekbaan.
Directeur Hans Kloosterman van de organisatie is blij met Dafne’s komst. "Het is fantastisch om onze eigen Nederlandse wereldster weer aan de start te hebben in Hengelo. Dafne wordt dankzij haar status gevraagd voor de allergrootste wedstrijden wereldwijd, maar gelukkig kiest ze toch ook voor ons. Haar motivatie voor Hengelo is duidelijk en daar ben ik trots op."
"Ik vind het geweldig om voor eigen publiek te lopen. Iedereen is zo ontzettend enthousiast en dat geeft mij een enorm goed gevoel, al vanaf het moment dat je het stadion binnenkomt", zegt Schippers.
Schippers traint momenteel in de Verenigde Staten en bereidt zich met de Nederlandse sprintploeg voor op de WK estafette, later deze maand op de Bahama's.
De FBK Games worden op 11 juni gehouden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.