nieuws

Actievoerders Jumbo Raalte gingen met toeters en bellen naar hoofdkantoor in Veghel

Actievoerders van Jumbo stapten vandaag weer in de bus richting het hoofdkantoor in Veghel om daar te staken tegen de voorgestelde loonsverhoging. 
Jumbo voerde deze week met terugwerkende kracht een loonsverhoging in: per 1 april krijgen werknemers een verhoging van 1,5 procent. Te laag, zo vinden vakbonden FNV Handel en CNV Vakmensen. Om half acht vanochtend stapten actievoerders op de bus naar Noord-Brabant.
"Wij stonden met 300 mensen daar. Een sterke groep", aldus voorzitter Grzegorz Graduszewski van de FNV kadergroep Raalte, die ook voor de poorten in Veghel stond. "Als dat niet duidelijk is, dan weet ik het ook niet meer.

Met toeters en bellen

De menigte verzamelde zich in het centrum van Veghel, om gepaard met veel lawaai in een mars richting het hoofdkantoor van Jumbo te lopen. Een slordige 400 meter. 
Graduszewski: "Daar hebben wij voor de poort een gesprek met Karel de Jong (directeur supply chain Jumbo, red) gehad. Hij kwam niet met concrete voorstellen."

Morgen weer verder

Toch stapte de groep met een tevreden gevoel weer in de bus. "Morgen gaan wij verder met actievoeren. Dan staan wij vanaf half 6 voor de poort van het distributiecentrum van Raalte." Net als in het hele land blijven werknemers in Raalte actie voeren voor een betere cao.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.