nieuws

Man uit Zwolle moet volgens OM de cel in voor misbruik van minderjarige stiefdochter

Rechtbank in Zwolle
Rechtbank in Zwolle © RTV Oost
Tegen een man uit Zwolle is een celstraf van één jaar geëist, waarvan zeven maanden voorwaardelijk, vanwege ontucht met zijn minderjarige stiefdochter. Ook moet de 45-jarige man behandeld worden, aldus het Openbaar Ministerie. De ontucht zou in de ouderlijke woning in de gemeente Steenwijkerland hebben plaatsgevonden.
De zaak kwam aan het rollen toen de tante van het meisje de politie inschakelde. Het 15-jarige slachtoffer deed vorig jaar aangifte tegen haar stiefvader. De man zou haar sinds groep 8 betasten, onder de douche hebben bekeken, porno hebben laten zien en hebben verteld dat hij seks met haar wilde. Volgens de officier van justitie kleineerde hij het meisje ook.

"Geouwehoer en lolligheden"

De stiefvader bekende bij de politie en ook voor de rechtbank in Zwolle dat hij het meisje wel eens aanraakte en ook tegen haar had gezegd dat hij seks met haar wilde. Maar dat was volgens hem niet meer dan "geouwehoer en lolligheden", zonder dat daar seksuele bedoelingen bij waren.
"Op dat moment was het een grapje, maar als ik daar nu naar kijk besef ik dat het geen grapjes waren" aldus de man. De grapjes waren ingegeven door een zeer gespannen situatie waarin hij kampte. De man worstelde met een grote werkdruk, forse schulden en drugsgebruik.

Reclassering: behandelingen nodig

De officier van justitie wil dat de man zich na zijn straf gedurende vier jaar aan de aanwijzingen van de reclassering houdt. De reclassering concludeerde dat er een behandeling moet volgen voor het drugsgebruik, maar ook om de man inzicht te geven in zijn foute handelen. De verdachte zegt dat een celstraf hem zijn baan zal kosten, waardoor hij in nog grotere problemen komt.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.