nieuws

Zelfrijdende Tesla betrokken bij ongeluk op A1 bij Bathmen

De Tesla botste op een vrachtwagen
De Tesla botste op een vrachtwagen © Hof van Twente Fotografie
De Tesla die vanmorgen op de A1 bij Bathmen met een vrachtwagen in botsing kwam, reed op dat moment op de volautomatische cruisecontrol. Dat bevestigt Blom Opleidingen, het bedrijf dat de Tesla bezit, aan RTV Oost. De automatische piloot was echter niet de veroorzaker van het ongeluk. 
De betrokken vrachtwagen week volgens het bedrijf op een dusdanig roekeloze wijze uit naar de linkerrijbaan, dat een botsing "ook zonder volautomatische cruisecontrol onvermijdelijk was". Ook getuigen hebben dat vanmorgen bevestigd aan de chauffeur van de Tesla. 

Vrachtwagen moest uitwijken voor collega

Het ongeluk gebeurde op de linkerrijbaan. De vrachtwagenchauffeur moest uitwijken voor een invoegende collega, zo vertelt hij aan De Telegraaf. De Tesla knalde vervolgens op de uitwijkende vrachtwagen.
Tesla's sturen zelfstandig wanneer ze op de volautomatische cruisecontrol rijden. Wel wordt het bestuurders aangeraden hun handen aan het stuur te houden. Niemand raakte bij het ongeluk gewond. De vrachtwagen kon op eigen kracht verder rijden, terwijl de Tesla door een berger moest worden afgevoerd. Tesla zegt het ongeluk te onderzoeken.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.