nieuws

Ruim 3 jaar voorwaardelijk voor buschauffeur die ongeluk in Portugal veroorzaakte

De buschauffeur die twee jaar geleden in het zuiden van Portugal een ongeluk veroorzaakte met een bus vol Nederlandse toeristen is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 jaar en 10 maanden. In die bus zat ook de Hengelose Hans de Boer. 
De rechtbank in Portimão heeft hem schuldig bevonden aan dood door schuld. Vier mensen kwamen om bij het ongeval. Van de 34 Nederlandse inzittenden raakten er verder 25 gewond.
De Boer was vorige maand nog als getuige gehoord. Dat deed hij vanuit de Almelose rechtbank met een live-verbinding naar Portugal. 

Het verhaal

De Nederlandse vakantiegangers waren op 17 juni 2015 op weg van het vliegveld in Faro naar de plaats Portimão toen de touringcar van een talud naar beneden stortte en op zijn zijkant landde. De chauffeur was volgens de rechtbank bezig met het ventilatiesysteem van zijn bus.
Daardoor lette hij niet op de weg en kwam hij te dicht bij de rand terecht. 

De straf

Naast de voorwaardelijke celstraf krijgt de buschauffeur ook een rijverbod voor drie jaar. Als hij toch achter het stuur gaat zitten, dan riskeert hij direct een gevangenisstraf, omdat hij dan een voorwaarde die de rechter heeft gesteld schendt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.