nieuws

Binnenkort extra treinen tussen Zwolle en Groningen

Trein op treinstation in Zwolle
Trein op treinstation in Zwolle © RTV Oost / Rogier van den Berg
De NS gaat binnenkort tussen Zwolle en Groningen extra treinen inzetten in de weekenden. Dat bevestigt regiodirecteur Ineke van Gent aan RTV Drenthe.
Er wordt veel geklaagd over de bomvolle treinen tussen Zwolle en Groningen. Met name op zondagavonden, als veel studenten richting Groningen reizen, zijn de treinen geregeld overvol. Vorige week was een trein zelfs zo vol, dat de machinist weigerde te vertrekken uit Zwolle.

Doordeweekse drukte

Ook doordeweeks zijn de treinen vaak overvol. Hier heeft NS nog geen oplossing voor. Op dit moment worden de problemen in kaart gebracht. De problemen in het weekend lijken door de extra inzet echter binnenkort opgelost.

Twee weken geen treinen

Vanaf 16 april rijden er twee weken lang helemaal geen treinen meer van Zwolle naar Groningen. Vanwege werkzaamheden aan het spoor is er vanaf Hoogeveen richting het noorden geen treinverkeer mogelijk. Het spoor wordt aangepast, waardoor er vanaf september ruimte is voor een extra trein tijdens de spits. De NS zet bussen in tijdens de werkzaamheden. De extra reistijd is 15 tot 45 minuten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.