nieuws

Inwoners van Almelo negatief over hun stad

Veel leegstand, geen sfeer en grijs. Het zijn de woorden waar veel deelnemers van het AlmeloPanel het eerste aan denken bij de stad Almelo. Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat veel inwoners negatief zijn over hun stad.Â
Ruim 1200 panelleden vulden een vragenformulier in. De meningen van de inwoners worden door de gemeente verwerkt in een toekomstvisie. 

'Leegstand en ongezellig'

Vooral over de leegstand en de ongezelligheid in de binnenstad wordt veel geklaagd. Slechts twee procent van de panelleden beveelt Almelo aan bij vrienden of kennissen. "Maar Almeloërs zijn altijd kritisch", zegt een voorbijganger in de binnenstad. "Om gezellig te winkelen gaan wij naar Enschede of Hengelo", reageert een andere man.
Toch is niet iedereen negatief. "Er gebeurt op dit moment heel veel om het centrum aantrekkelijker te maken", zegt een vrouw. Wethouder Christien van Wijk ziet het ook positief. "Ik ontmoet veel blije mensen in de binnenstad die vinden dat het mooi opknapt. Dat er mensen nog sceptisch zijn, dat kan ik me voorstellen, want de stad had ook een facelift nodig. Daar zijn we nu ook druk mee bezig", zegt Van Wijk. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.