nieuws

Enschedese chauffeur van 'pandabus': een dag om nooit te vergeten

Hij mocht het vliegtuig waarin panda's Wu Wen en Xing Ya uit China zaten met zijn bus naar de gate begeleiden nadat ze waren geland op Schiphol. Een mooie klus voor de Enschedese buschauffeur Frank Huffenreuter.Â
Nadat de inzittenden het vliegtuig uit waren, stapten ze bij Huffenreuter de bus in om naar Rhenen vervoerd te worden, naar Ouwehands Dierenpark.

Positief nieuws

Huffenreuter heeft de pandaberen kort kunnen bekijken. "Het zijn knuffelbeestjes", aldus de Enschedeër, die onder de indruk was van de media-aandacht op het vliegveld. "Mooi", vindt de Enschedeër. "Het is indrukwekkend, die aandacht voor een stel panda's, maar ook wel goed, want positief nieuws vinden de mensen leuk."
Dat bleek ook wel in Rhenen zelf, waar het zwart stond van de mensen die langs de weg stonden om de panda's te verwelkomen. "Om kwart voor twaalf 's avonds", aldus Huffenreuter. "Kinderen die langer op mochten blijven. Uiteindelijk zijn we er in geslaagd om bij Ouwehands te komen."
Huffenreuter heeft als buschauffeur van Oad wel vaker leuke dingen meegemaakt, maar gisteren was ook een speciale. "Dit was een dag om nooit te vergeten."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.