nieuws

Heracles wil play-offs 'veiligstellen' tegen angstgegner AZ

Heracles Almelo wil vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen AZ een flinke stap zetten richting de play-offs om Europees voetbal. "Als we morgenavond winnend afsluiten, kunnen we bijna niet meer ingehaald worden", denkt Thomas Bruns.
Maar winnen tegen AZ is Heracles de laatste seizoenen niet vaak gelukt. Van de laatste veertien ontmoetingen in de eredivisie (thuis en uit) wisten de Almeloërs er maar één te winnen. Twaalf keer won AZ en slechts eenmaal was er een gelijk spel.

Thuis sterk

"We hebben niet veel gewonnen van AZ, maar we zijn thuis wel sterk. We hebben hier bijvoorbeeld ook van FC Utrecht gewonnen, dat vierde staat", pareert Bruns de cijfers. "Ik heb wel een goed gevoel over morgen. Iedereen wil hetzelfde feestje als vorig jaar meemaken (toen Heracles de play-offs om Europees voetbal won, red.). Ik denk dat iedereen daarom honderd procent inzet gaat tonen."

Stabieler

Bruns denkt ook dat Heracles in de loop van het seizoen constanter is geworden. "De ene week kwam het er bij ons wat beter uit dan de andere week. Maar ik vind dat we de laatste weken steeds stabieler presteren. Die lijn moeten we doortrekken naar de laatste vier wedstrijden, dan ligt er nog een mooi toetje in het verschiet."

Pröpper terug in selectie
Robin Pröpper keert terug in de wedstrijdselectie na een schorsing, maar begint op de bank. Trainer John Stegeman kiest voor hetzelfde elftal dat vorige week met 4-1 won van Go Ahead Eagles. Vincent Vermeij, Lerin Duarte, Gor Agbaljan, Peter van Ooijen, Tarik Kada, Mark-Jan Fledderus en Wout Droste zijn door blessures nog niet inzetbaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.