nieuws

Zwolle neemt maatregelen om parkeerdrukte van fietsen aan te pakken

Fiets parkeren bij station Zwolle moet snel beter worden
Fiets parkeren bij station Zwolle moet snel beter worden
Met een aantal maatregelen moet de fietsparkeerdruk rond station Zwolle op korte termijn gemakkelijker worden gemaakt. Fietscoaches, betere bewegwijzering en uitbreiding van een bewaakte fietsenstalling moeten daar voor gaan zorgen. Dat hebben de gemeente, NS en ProRail afgesproken.
De stationsomgeving in Zwolle staat vol met fietsen, iets waarvoor het college oplossingen moet vinden, vond de gemeenteraad eind vorig jaar. Ook omdat het fietsgebruik de komende jaren alleen nog maar verder groeit. Van de ruim 7.300 stallingsplaatsen op dit moment zal de vraag groeien naar twaalfduizend in 2030. 
Aan de stadskant van het station zijn nog zo'n honderd plekken over die niet gebruikt worden, ook niet op momenten van grote drukte. Door fietscoaches en bewegwijzering moeten die plekken beter te vinden zijn. 

Bewaakte fietsenstalling uitbreiden

Aan de andere kant van het station is ruimte voor uitbreiding van de bewaakte fietsenstalling. De stalling aan het Lübeckplein wordt nog dit jaar twee keer zo groot en heeft dan zevenhonderd plekken. Daarnaast krijgt de stalling begin 2018 een gebruiksvriendelijker toegangssysteem, waarbij de stalling ook toegankelijk wordt met de OV-chipkaart en reizigers sneller in en uit kunnen checken.
Het college wil het gebruik van fietsenstallingen elke drie maanden gaan meten. Ook moet samen met klanten worden nagedacht over aanpak en verbeteringen van de situatie. Er wordt onderzocht of meer fietsenrekken langs de Hanzelaan kunnen komen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.