nieuws

Prinses Laurentien opent nieuwe Stadkamer in Zwolle

Prinses Laurentien heeft vanochtend de nieuwe Stadkamer in Zwolle officieel geopend. De stad heeft daarmee weer een permanente plek voor de bibliotheek en een nieuwe locatie voor culturele activiteiten.
Na een aantal korte toespraken, een optreden van zangeres Esther Groenenberg met het koor Vuurvogel en een korte voorstelling van Theater Gnaffel, werd de Stadkamer om elf uur vanochtend officieel geopend.
"Een plek waar je jezelf kan ontwikkelen en kan worden uitgedaagd", noemde Prinses Laurentien de Stadkamer bij de opening. "Het straalt trots uit. En terecht dat u trots bent. Een plek die met zoveel samenwerking tot stand is gekomen. Het kan alleen tot stand komen als u het samen doet."
De bouw van de Stadkamer, aan de Zeven Alleetjes waar jarenlang de GGD gehuisvest was, heeft de afgelopen jaren veel voeten in de aarde gehad. De vondst van asbest leverde de gemeente een flinke financiële strop, want er moest uiteindelijk veel meer asbest gesaneerd worden dan verwacht. 
In de nieuwe Stadkamer zijn, naast de bibliotheek, tientallen flexibele werkplekken waar inwoners gebruik van kunnen maken. Verder is er een speciaal theater voor laagdrempelige culturele activiteiten en is er een horecaruimte die als ontmoetingsplek gebruikt kan worden.
Morgen en zaterdag kunnen de inwoners van Zwolle tijdens de open dagen kennis maken met de Stadkamer Zwolle.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.