nieuws

Enschede over maatregelen Vak-P: 1 jaar dicht en 2 jaar geen horecavergunning

Politie-inval supportershome Vak-P
Politie-inval supportershome Vak-P © RTV Oost / Erik Hogeboom
De gemeente Enschede sluit het supportershome Vak-P vanaf komende zaterdag voor de periode van een jaar en de drank- en horecavergunning is ingetrokken. Daarnaast wordt een nieuwe aanvraag voor een drank- en horecavergunning de komende twee jaar geweigerd.
Een deel van de maatregelen werd al direct aangekondigd na de politieacties vorige week donderdag in de Grolsch Veste. Nu worden de maatregelen officieel ingesteld.
Burgemeester Van Veldhuizen van Enschede baseert zijn besluiten op de bevoegdheden die de Opiumwet en de de Drank- en horecawet hem geven.

Harddrugs in supportershome

Tijdens de politieactie werden volgens de gemeente in het supportershome van Vak-P handelshoeveelheden harddrugs aangetroffen. "Daarnaast hebben politie en justitie tijdens en voorafgaand aan de politieactie constateringen gedaan die maken dat de openbare orde en veiligheid in en rondom het supportershome (al langere tijd) ernstig in het geding zijn", zegt de gemeente Enschede.
Vak-P meldde gisteren al dat er een aangetekende brief over de sluiting is ontvangen en dat de supportersgroep niet akkoord gaat met de sluiting.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.