nieuws

Raalte is blij over meer zeggenschap permanente bewoning recreatiewoningen

De gemeente Raalte is blij met het besluit van provinciale staten dat gemeentes voortaan zelf mogen bepalen of recreatiewoningen al dan niet permanent bewoond mogen worden. 
De gemeente Raalte heeft de afgelopen jaren het onderwerp op de politiek agenda proberen te krijgen. Afgelopen woensdag werden de inspanningen beloond.  Een meerderheid stemde voor het voorstel van D66 om gemeentes zelf te laten bepalen of recreatiewoningen een permanente woonbestemming mogen krijgen.
Al in 2015 heeft de gemeenteraad van Raalte ingestemd om 89 recreatiewoningen op de Stoevinghe een woonbestemming te geven. Gedeputeerde Staten van Overijssel wilde tot nu toe in principe geen toestemming geven voor een woonbestemming.

"Uitzondering"

"De bewoners van deze recreatiewoningen betalen wel gewoon WOZ-waarde en staan in de gemeente ingeschreven maar komen bijvoorbeeld niet in aanmerking voor WMO voorzieningen" , zegt wethouder Wout Wagenmans.
Niet alle recreatiewoningen in Raalte komen in aanmerking om een permanente woonbestemming te krijgen. De 89 recreatiewoningen op de Stoevinghe zijn vanuit historisch oogpunt een uitzondering. "De gemeente volgt in principe het beleid van de provincie dat recreatiewoningen voor recreatie bestemd blijven", zegt Wagenmans. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.