nieuws

Vijftien relschoppers geïdentificeerd na supportersrellen Almelose binnenstad

Vijftien relschoppers geïdentificeerd na rellen in Almelo
Vijftien relschoppers geïdentificeerd na rellen in Almelo
De politie heeft de identiteit van vijftien mensen vastgesteld, die betrokken zijn geweest bij rellen in de binnenstad van Almelo voorafgaand aan de wedstrijd tussen Heracles Almelo en FC Utrecht. Daarbij werden vernielingen aangericht en één persoon raakte gewond.
De politie startte meteen na de rellen, op 11 maart, een onderzoek en vroeg daarbij onder meer om videobeelden die door getuigen waren gemaakt. "We kregen direct van veel mensen beeldmateriaal aangeleverd", aldus de politie.
"Daarnaast leverden camera’s in de binnenstad waardevolle informatie op. We zijn nu zover dat we van vijftien personen de identiteit hebben vastgesteld. We gaan in overleg met het Openbaar Ministerie over de vervolgstappen. Aanhoudingen sluiten we daarbij niet uit."

Politie Utrecht

De politie werkt samen met de politie Utrecht, om uit te zoeken welke mensen uit die stad betrokken waren bij de rellen. Van een aantal mensen heeft de politie goede beelden en de politie verwacht daarom de komende tijd van meer betrokkenen de identiteit vast te kunnen stellen.

Heerenveen

Drie weken na de rellen ging het weer mis met voetbalsupporters. Supporters van Heerenveen richtten toen vernielingen aan bij een supporterscafé in de binnenstad. Reden voor de burgemeester om de Almelose binnenstad voor de rest van het seizoen tot verboden gebied te verklaren voor supporters van bezoekende voetbalclubs.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.