nieuws

Rechtbank wil onderzoek naar behandeling verdachte van ontucht uit Raalte

Onderzoek naar behandeling ontuchtverdachte Raalte
Onderzoek naar behandeling ontuchtverdachte Raalte
De rechtbank wil dat de reclassering onderzoekt of een 52-jarige man uit Raalte behandeld kan worden en zo ja, welke behandeling geschikt is. Tegen de man werd vorige week vijfenhalf jaar celstraf geëist wegens ontucht met twee buurmeisjes
De rechtszaak tegen de verdachte verliep tot nu toe verre van soepel. In augustus besloot de rechtbank, nadat een celstraf van zes jaar was geëist, om de man door het Pieter Baan Centrum te laten onderzoeken. De onderzoekers kwamen vorige week met de conclusie dat de man behandeld moet worden voor pedofilie en alcoholmisbruik.
Tijdens de laatste zitting gaf de officier van justitie aan dat die behandeling ook aan het eind van een lange celstraf gegeven kan worden. Een deels voorwaardelijke straf zou geen recht doen aan de ernst van de zaak. In een nieuw tussenvonnis verwerpen de Zwolse rechters deze conclusie van het Openbaar Ministerie. De reclassering moet nu een rapport gaan uitbrengen over behandeling van de man.
De verdachte was een buurman van de meisjes. Toen hun vader getroffen werd door een ernstige ziekte stond hij de familie bij. De man paste regelmatig op de zusjes totdat een van hen thuis vertelde dat hij aan hen zat. De man zou van de ontucht ook opnamen hebben gemaakt die hij via Whatsapp met anderen gedeeld zou hebben.
Wanneer de strafzaak verder gaat is niet bekend.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.