nieuws

Manu blijft een wedstrijd geschorst, tuchtcommissie KNVB handhaaft straf

De rode kaart van Elvis Manu GAE
De rode kaart van Elvis Manu GAE
Go Ahead Eagles kan zondag in de belangrijke uitwedstrijd tegen Willem II niet beschikken over Elvis Manu. De tuchtcommissie van de KNVB handhaaft de straf van de aanklager voetbal, waardoor de aanvaller van de Deventenaren voor één duel is geschorst.
Manu kreeg afgelopen zaterdag een rode kaart voor een vermeende handsbal in het thuisduel van Go Ahead Eagles met Heracles Almelo (1-4).
Go Ahead en de speler gingen niet akkoord met het schikkingsvoorstel, omdat Manu de bal niet op zijn arm maar op zijn borst zou hebben gekregen. Daar leek het gezien de tv-beelden ook op. Manu verscheen gisteren voor de tuchtcommissie van de KNVB, maar die besloot de straf toch te handhaven, zo vernam Go Ahead vanmorgen.
Go Ahead Eagles stapt niet naar de beroepscommissie, laat voorzitter Edwin Lugt weten op de site van de Deventer eredivisieclub. "De stap naar de beroepscommissie heeft geen zin, aangezien je na dit vonnis van de tuchtcommissie automatisch het volgende duel geschorst bent."
Lugt vindt de straf onbegrijpelijk. "De aanklager betaald voetbal stelde dat de rustige manier waarop Elvis na de rode kaart wegloopt, aantoont dat hij erkent dat hij hands heeft gemaakt. Hoe verzin je het... Had hij de scheidsrechter dan te lijf moeten gaan? Wees blij dat hij zich beschaafd gedraagt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.