nieuws

Nieuw onderzoek fatale woningbrand in Deventer levert geen aanwijzingen voor brandstichting op

Woningbrand in Deventer
Woningbrand in Deventer
Een brand aan de Geleenstraat in Deventer, een jaar geleden, is niet aangestoken. Dat concludeert het Openbaar Ministerie na nieuw onderzoek. Bij de brand raakte een jonge vrouw ernstig gewond, negen maanden later overleed ze aan de gevolgen van die verwondingen. De politie kreeg maanden na de brand een tip die suggereerde dat er opzet in het spel was.
De brand brak op 23 april rond zes uur 's avonds uit, in een gemeenschappelijke keuken op de bovenverdieping van een flat aan de Geleenstraat. De omliggende woningen moesten toen worden ontruimd. Tijdens het blussen werd het slachtoffer gevonden. Zij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Negen maanden later overleed de vrouw.

Onderzoek

Het onderzoek naar de oorzaak van de brand leverde geen concrete feiten of aanwijzingen op die op brandstichting duidden. Maanden later kreeg de politie een verklaring waarin brandstichting werd gesuggereerd. De nabestaanden van het slachtoffer werden begin dit jaar op de hoogte gebracht.
In februari werd een grootschalig onderzoek gestart. Er werden onder anderen brandweerlieden en deskundigen geraadpleegd, het dossier werd opnieuw bestudeerd en er werden alibi's gecheckt. Dat heeft geen onderbouwing voor de suggestie van brandstichting opgeleverd.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.