Gemeente Kampen kritisch over rapport over stillegging bouw parkeergarage

Het rapport dat oud-burgemeester Jan Westmaas van Meppel heeft opgesteld naar aanleiding van een onderzoek naar de stillegging van de bouw van een parkeergarage in Kampen bevat verklaringen en opvattingen van personen die als feiten zijn gepresenteerd. Dat stelt de gemeente in reactie op het rapport.Â

Volgens de gemeente zijn die opvattingen voor de gemeente niet te verifiëren, schrijft de gemeente in een verklaring op haar site. Westmaas deed onderzoek in opdracht van de gemeente en aannemer Hegeman.

In januari werd het werk aan de parkeergarage stilgelegd nadat een aantal heiwerkers ziek was geworden na werkzaamheden op het terrein bij de Buitenhaven waar de parkeergarage moet komen. Op die plek stond vroeger een gasfabriek. 

 

Plan van aanpak

De gemeente werkt op dit moment samen met aannemer Hegeman aan een plan van aanpak voor het hervatten van de bouwwerkzaamheden, die in januari werden stilgelegd. Dat plan van aanpak gaat naar de inspectie die moet beslissen over het hervatten van de bouw. 

 

De gemeente stelt wel dat dit plan van aanpak pas kan worden afgerond als ook de resultaten van andere onderzoeken bekend zijn. Onder meer de inspectie en de GGD doen onderzoek naar de gang van zaken.

 

Westmaas stelt in zijn rapport dat "door aannames en daardoor ontstane interpretatieverschillen zaken anders zijn gelopen dan de bedoeling was."

 

Onvoldoende onderbouwd

De gemeente vindt dat Westmaas die stelling in zijn rapport onvoldoende heeft onderbouwd. Het college stelt in haar verklaring dat de ontwerpfase en de aanbesteding door de gemeente uitermate doordacht en zorgvuldig is opgepakt en dat er geen ruimte is gelaten voor aannames en interpretatieverschillen. 

 

Het college vindt dat de gemeente als opdrachtgever zorgvuldig heeft gehandeld. Uit het rapport blijkt dat aannemer Hegeman het hier niet mee eens is. De aannemer en de gemeente zijn hier nog over met elkaar in gesprek. Volgens Hegeman kan de informatie die de gemeente heeft aangeleverd wel op andere manieren geïnterpreteerd worden. 

Meer over dit onderwerp:
Kampen parkeergarage IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren