nieuws

'De Bedriegertjes' in Holten op de Smidsbelt in gebruik genomen

Dolle pret met nieuwe fontein in Holten
Dolle pret met nieuwe fontein in Holten
Wethouder Jan Aanstoot heeft vanmiddag de nieuwe waterpartij 'De Bedriegertjes' geopend op de Smidsbelt in Holten.
De fontein zit 'verstopt' in de bestrating en de oppervlakte is ongeveer 50 m2 groot en bestaat uit 25 waterspuiters die voorzien worden van verlichting. Hierdoor voegt het waterelement ook 's avonds iets toe aan de beleving op de Smidsbelt.

Belevingspad

De fontein maakt deel uit van het plan 'Nieuw hart voor Holten', waar de gemeente al langere tijd mee bezig is. Behalve het verkeersluw maken van het centrum maakt ook het Belevingspad Holten deel uit van het project.
Het Belevingspad maakt een verbinding tussen het centrum van Holten en de Holterberg. De Bedriegertjes is één van de belevenissen die je onderweg tegenkomt. Wethouder Aanstoot denkt dat de fontein flink bijdraagt aan de aantrekkelijkheid van Holten voor toeristen.

Functioneel

"De fontein past goed bij de functie van het plein", zegt wethouder Jan Aanstoot. "De vrijdagmarkt en andere evenementen kunnen door de vlakke opstelling van de fontein gewoon doorgaan door de fontein dan even uit te zetten."

Waterpret

De kinderen hadden meteen na de opening meteen dikke pret. Want probeer maar eens zonder nat te worden aan de overkant te komen.
Waterpret in Holten bij opening nieuwe fontein

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.