Azmani over formatieperiode: "Af en toe kijk ik het behang van de muur af"

De formatie in Den Haag is nog in volle gang, na 37 dagen is er nog steeds weinig duidelijk. Het is wel duidelijk welke Overijsselaars plaats mogen nemen in de Tweede Kamer en één van hen is VVD-er Malik Azmani uit Dalfsen. Maar nu er wordt geformeerd is het rustig op het Binnenhof. "Af en toe kijk ik het behang van de muur af. Alles gebeurt op het moment in een lage versnelling. Dat past niet zo goed bij mij."

Azmani stond de afgelopen verkiezingen op plek 10 van de kandidatenlijst en mag voor een tweede termijn plaatsnemen in de Tweede Kamer. Het Kamerlid uit Dalfsen maakt sinds 2010 deel uit van de VVD-fractie in de Tweede Kamer als woordvoerder Immigratie, Asiel en Integratie. Als zoon van een gastarbeider uit Marokko vindt Azmani integratie een belangrijk onderwerp. 

Afgelopen week maakte hij zich nog boos over een bericht in het Algemeen Dagblad. Dat ging over een christelijke school waar de viering van Pasen ter discussie stond om ouders van islamitische leerlingen te behagen.

Volgens het artikel willen de ouders niet dat hun kinderen met een kruis als Palmpasenstok lopen. Azmani zat zelf vroeger ook op een Katholieke school en ook bij hem werd de stok afgezaagd omdat men er vanuit ging dat hij niet met een kruis thuis mocht komen omdat hij een Marokkaanse vader heeft. "Je moet niet voor anderen willen denken."

Deel dit artikel:

Reageren