nieuws

Verdachte van moord op vrouw uit Almelo moet naar Pieter Baan Centrum

Verdachte moet door PBC worden onderzocht
Verdachte moet door PBC worden onderzocht
De man die wordt verdacht van de moord op Ribanna van Montfoort uit Almelo moet worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Dat heeft de rechtbank in Almelo besloten. De verdachte uit Almelo was de vriend van het slachtoffer.
De 29-jarige Ribanna van Montfoort werd in oktober levenloos aangetroffen in haar woning aan de De Ruyterstraat. Ze bleek met drie messteken om het leven te zijn gebracht. Uit telefoongegevens zou blijken dat haar vriend kort voor haar dood in haar woning was.
De man werd nog dezelfde dag aangehouden, maar verklaarde bij de politie dat hij zich niets kan herinneren door geheugenverlies. De man verklaarde wel dat hij het levenloze lichaam van zijn vriendin vond in haar woning en in paniek wegrende.

Advies: observatie in het PBC

Gedragsdeskundigen die de man hebben onderzocht concluderen dat hij in ieder geval een narcistische stoornis met theatrale trekken en een paniekstoornis heeft. Zij onderzochten ook het geheugenverlies, maar hebben daarover geen conclusie kunnen trekken. Het advies aan de rechter is de man in het PBC te laten observeren. 
De officier van justitie ziet daar niets in. Volgens hem is er genoeg informatie om de zaak af te kunnen doen. Het Openbaar Ministerie is ervan overtuigd dat de 29-jarige verdachte de enige is die de vrouw om het leven kan hebben gebracht. 

Emotionele reacties nabestaanden

De nabestaanden van het slachtoffer reageerden na afloop van de zitting geëmotioneerd. Een van hen zwaaide met een foto van Ribanna in het gezicht van de verdachte en riep hem op om de moord te bekennen. Ook werden enkele dreigementen geuit.
De rechtbank gaat op 7 juli verder met de strafzaak. Dat zal geen inhoudelijke behandeling worden, omdat het rapport van het PBC dan nog niet klaar is. De verwachting is dat de zaak in september inhoudelijk wordt behandeld.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.