nieuws

Pretparken in Hellendoorn en Slagharen leveren veel op voor hun gemeente

Is een pretpark binnen de gemeentegrenzen alleen maar leuk of levert het ook nog wat op? In elk geval naamsbekendheid.
Directeur Wouter Dekkers van Attractiepark Slagharen moet af en toe uitleggen waar hij werkt: "Dan sta je op een feestje of bij familie en dan vragen ze in welke plaats Attractiepark Slagharen eigenlijk te vinden is."
Ook burgemeester Anneke Raven van de gemeente Hellendoorn maakte dit mee: "De bekendheid is enorm, zelfs zo dat toen ik voorgedragen werd als burgemeester mensen zich afvroegen of het echt een gemeente was."

Heb je er als gemeente wat aan?

"Ons park ligt vlakbij het centrum van Slagharen, we proberen zoveel mogelijk leveranciers uit de omgeving te gebruiken en natuurlijk personeel uit omliggende plaatsen", vertelt Wouter Dekkers. Volgens hem werken er in de zomer tot wel 800 mensen bij het attractiepark.
Ook bij Avonturenpark Hellendoorn komt het grootste deel van het personeel uit de omgeving aldus woordvoerder René Peul. "Ik denk dat iedereen uit Hellendoorn hier wel werkt of gewerkt heeft. De meeste als vakantiekracht, maar sommigen blijven."
Een van hen is Henk Broeks. Hij werkt al meer dan 40 jaar in Avonturenpark Hellendoorn: "Ik ben begonnen bij de attracties in 1977 en nu werk ik bij de technische dienst. Ik doe alle werkzaamheden waar een draadje aan zit zo'n beetje. Het is heel leuk werk, altijd vrolijke mensen om je heen."

Trots

Burgemeester Peter Snijders van Hardenberg vindt het een eer om Attractiepark Slagharen binnen zijn gemeente te hebben: "Het is echt een buitencategorie bedrijf qua grootte en het levert de gemeente Hardenberg heel veel op. Bij ons worden de meeste overnachtingen van heel Overijssel geboekt, meer dan een miljoen per jaar."
Wie daar ook van profiteert is Roel Westerman, hij heeft een Bed & Breakfast in Gramsbergen: "Ik had het niet verwacht, maar het merendeel van de gasten komt voor het pretpark. En ik snap het ook wel, dat is leuk voor de kinderen. Maar veel ouders willen daar niet logeren en komen naar overnachtingsmogelijkheden die wat rustiger en landelijker liggen."

Veel bezoekers

Avonturenpark Hellendoorn trekt jaarlijks bijna 500.000 bezoekers waarvan 15 procent uit Duitsland. Attractiepark Slagharen komt zelfs over de miljoen bezoekers per jaar waarvan 25 procent Duits is. Een goede zaak vindt burgemeester Snijders: "Ik spreek vaak ondernemers in het centrum van Hardenberg en die vertellen dat vaak groepen na een bezoek aan het attractiepark hier komen eten. Mooi toch!"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.