nieuws

Paasweekend-tips van OverUIT voor 15, 16 en 17 april

Paasvuren in Overijssel
Paasvuren in Overijssel
Een paasvuur bezoeken, genieten van koeien die na een lange winter voor het eerst de wei in springen, vliegeren of rondstruinen in het Havenkwartier? Er is genoeg te doen dit paasweekend.

Nationaal Vliegerfeest Vroomshoop

Zaterdag (10:00-23:00 ), zondag (11:00-22:00) en Tweede Paasdag (10:00-17:00) is het Nationaal Vliegerfeest in Vroomshoop. Spectaculaire vliegershows met zelfgemaakte kunstwerken. Van mini delta vliegertjes tot reuzen uilen, spinnen, draken en octopussen van wel 60 meter. Het thema is 'Komt zien & mee Beleven'. Neem een lesje bij de vliegerschool en doe mee aan workshops.

LOS Festival Deventer

Het Havenkwartier in Deventer is zaterdag het toneel van het LOS Festival. De meeste deuren zijn geopend tussen 13.00 en 18.00 uur. Geniet van veel muziek, kunst, dichters, theater, workshops, een tochtje door het havenkwartier met de zeeverkenners en volop eten en drinken. De zomerbar PIKNIK is ook voor het eerst open, hier is het een feestje tot in de avond.

Hexel on Wheels in Hoge Hexel

Hexel on Wheels is het crossevenement dat elk jaar in het paasweekend wordt georganiseerd in Hoge Hexel. Op zaterdag 15 en maandag 17 april kun je genieten van bruut cross-geweld in verschillende klassen. Autocross, motorcross, maar ook een zitmaaierrace, een achteruitrijklasse en quads. Naast crossen is er ook een kinderdorp en muziek op het Feestterrein Hexel.

Koe in de wei-dag Deurningen

De koeien van boerderij Kaamps gaan weer naar buiten! De dames staan nu nog geduldig in de stal te wachten, maar wanneer ze het gras voelen springen ze door de wei en maken ze de gekste sprongen. Kids die gek willen springen kunnen zich uitleven op het springkussen. En er is van alles te proeven. Om 13.30 uur rennen de koeien de wei in. Kom genieten van dit spektakel.

Lammetjesdag in Haaksbergen

Het ultieme teken van de lente is de geboorte van lammetjes! De Schaapskudde in Haaksbergen viert dat maandag tussen 10.00 en 16.00 uur met Lammetjesdag in de nieuwe schaapskooi Horstervennehoes. Hier wonen een paar honderd kleine lammetjes met hun moeders. En speciaal voor Tweede Paasdag is er vandaag van alles te doen!

Paasvuren in Overijssel

Op bijna tweehonderd plaatsen in de provincie worden op Eerste en Tweede Paasdag grote, maar ook kleinere, paasvuren ontstoken. Traditiegetrouw gaan houtstapels van soms tientallen meters hoog na weken van voorbereiding in vlammen op. Nou maar hopen dat het weer geen roet in het eten gooit! Een overzicht van de paasvuren in jouw buurt vind je op www.overuit.nl

Kijk voor meer tips op OverUIT.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.