nieuws

Uitlokking tot moord op ex, Enschedese jarenlang achter de tralies

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo
Omdat ze doelbewust probeerde om haar ex-partner en zijn nieuwe vriendin te laten vermoorden, is een 44-jarige vrouw uit Enschede veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf waarvan 1 jaar voorwaardelijk.
Aan de voorwaardelijke straf is een proeftijd van 5 jaar gekoppeld. Zo moet voorkomen worden dat de Enschedese na haar vrijlating contact zoekt met de beoogde slachtoffers. De Enschedese was al eerder veroordeeld, omdat ze geweld gebruikte tegen haar ex.
Wat de vrouw bezielde, is niet duidelijk. Tegenover de Almelose rechters wilde ze alleen maar kwijt dat iedereen liegt, verder deed ze een beroep op haar zwijgrecht. Een opname in het Pieter Baan Centrum leverde ook niets op, ze weigerde mee te werken.
De zaak tegen de vrouw kwam in een stroomversnelling na de moord op de Enschedese bakker Jasper Focks. Dat had te maken met het gerucht dat de vrouw de verdachte van die moord benaderd had met de vraag of hij een vuurwapen kon leveren en mogelijk haar vriend iets aan wilde doen. De rechtbank vond dat voor die verdenking onvoldoende bewijs was en sprak de Enschedese daarvan vrij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.