nieuws

Joseph Klibansky is artist. En wereldburger. En ondernemer.

Joseph Klibansky
Joseph Klibansky
Hij exposeert in Zwolle in de Fundatie met een imposante serie nieuw werk. Dat vaak al verkocht wordt voor het überhaupt gemaakt is. Want het maken is een complexe, vaak ingenieus proces dat niet alleen Joseph uitknobbelt, maar zijn hele bedrijf aan meewerkt.
Een bedrijf dat bestaat uit familieleden, zijn vader, moeder, broer en schoonzus, en een hele schare trouwe medewerkers. En honden, want daarvan lopen er ook een handvol in werkplaats en atelier.
Joseph is de kunstenaar, het brein, de vrije vogel en vragensteller. Zijn werk combineert extremen. Zie de mega-baby die met roze neonletters op de achtergrond een gouden ijsje knuffelt, of  de narcissus-achtige afbeelding van bambi - of de astronaut met een kruis op zijn rug: als de wereld niet meer leefbaar is, wat neem je dan mee de ruimte in?  
Pa Leon, Zuid-Afrikaan, is zijn klankbord. Op meerdere fronten. Vanuit zijn eigen carrière als succesvol reclame en studiofotograaf, maar vooral delen ze de liefde voor innovatie. 3D-printing, een robotarm, jarenlange experimenten brengen Joseph Klibansky waar hij nu is. Een lieveling van verzamelaars wereldwijd met een eerste museale expositie, of show zoals hij het zelf noemt, in de Fundatie! En dat zijn werk voor heus veel geld verkocht wordt, hebben Joseph Klibansky en museumdirecteur Ralph Keuning elk een logische verklaring voor.
Aanstaande zondag in OverUIT de Kunst in twee delen om 11.35, 12,35, 14.35, 16.40, 17.20, 18.20 en 19.20 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.