nieuws

Degradatie erg dichtbij voor Go Ahead Eagles na nederlaag bij Willem II

Degradatie uit de eredivisie lijkt bijna onafwendbaar voor Go Ahead Eagles. De Deventer ploeg moest vanmiddag winnen bij Willem II om nog enigszins kans te houden op lijfsbehoud, maar verloor met 2-0.
In het begin van het duel was de thuisploeg iets sterker. Het scoorde ook, maar de treffer van Haye werd afgekeurd vanwege buitenspel. Aan de andere kant kon Schenk een kopbal niet goed genoeg sturen. Lieftink schoot namens Willem II net naast en daarna was het vooral Go Ahead dat een treffer zocht. Ritzmaier (twee keer), Hendriks en Antonia probeerden het, maar scoorden niet. Duits was dichtbij, maar schoot uit een vrije trap net naast. Even later was het rust: 0-0.
Na rust waren de eerste kansen ook voor Willem II. Haye was de gevaarlijkste man, maar Zwarthoed stond zijn mannetje in het doel van Go Ahead. Aan de andere kant wilde Chirivella een strafschop, maar kreeg die niet van arbiter Manschot. Ruim een kwartier voor het einde was het raak voor de thuisploeg. Invaller Sol kopte de 1-0 binnen. Tien minuten later was het beslist. Schuurman, een andere invaller, schoot uit een volley de 2-0 binnen. Daar bleef het bij in Tilburg.
Door de nederlaag blijft Go Ahead op 23 punten staan. De achterstand op nummer 17, NEC, is vijf punten, met nog drie wedstrijden te spelen.

Willem II - Go Ahead Eagles

1-0 Sol (72)
2-0 Schuurman (82)
Arbiter: Manschot
Geel: Chirivella, Sol, Achenteh, Croux, Ritzmaier
Willem II: Lamprou; Ojo, Lachman, Peters, Van Anholt; Haye (Schuurman/73), Lieftink (Sol/46), Kali, Croux; Falkenburg, Oulare.
Go Ahead Eagles: Zwarthoed; Groenbast, Fischer, Schenk, Achenteh (De Kogel/80); Chirivella, Ritzmaier, Duits (Rexhepi/80); Antonia, Hendriks, Crowley
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.