nieuws

Monniken abdij Sion zoeken andere plek op Schiermonnikoog

Oprit naar abdij Sion (Cisterciënzer monniken)
Oprit naar abdij Sion (Cisterciënzer monniken)
De monniken van de voormalige abdij Sion uit Diepenveen geven hun plannen voor een klooster op Schiermonnikoog niet op. Ze zoeken een andere locatie op het eiland nu er veel weerstand is tegen het hoge en moderne gebouw dat ze willen bouwen in de duinen.
Een aantal eilandbewoners vindt het ontwerp te luxe en te groot, en bovendien op de verkeerde plek gesitueerd. Ze hebben aangekondigd tot aan de Raad van State de bouwplannen tegen te willen houden.

Aanwakkeren

Hoewel er ook eilandbewoners zijn die geen problemen hebben met de bouw, zetten de monniken hun bouwplan niet door. Ze willen de verdeeldheid onder de eilandbewoners niet aanwakkeren.
Maar ze geven de hoop niet op. Zo lieten ze weten in een uitzending van het TV-programma Kruispunt, dat gisteravond is uitgezonden. "We laten dit plan los en gaan iets nieuws beginnen", zegt één van de monniken. "Ik geef ons zelf nog 95 procent kans om hier een plekje te vinden", verklaart een andere monnik. 

Te groot

De laatste monniken hebben ruim een jaar geleden de cisterciënzerabdij Sion in Diepenveen verlaten omdat het gebouw voor hen te groot werd. Enkelen zijn verhuisd naar België, vier monniken verhuisden naar Schiermonnikoog om daar een nieuw klooster te stichten.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.