nieuws

RTV Oost Toppers van de Enschede Marathon 2017

Duizenden toppers staan komende zondag aan de start van één van de vier afstanden van de Enschede Marathon. Onder hen onze eigen RTV Oost Toppers.
De Enschede Marathon is echt háár wedstrijd. De oudste marathon van Nederland in haar eigen woonplaats. Dus loopt ze al jaren de hele afstand van het hardloopevenement. Maar dit jaar niet. Door een zware schouderblessure, opgelopen tijdens een trail, is ze er dit jaar als loper niet bij. Maar wel als pacer, voor het eerst in haar leven. Wie wil, kan zondag met haar meelopen, onder haar begeleiding finish je dan in een tijd van 3 uur en 45 minuten. Want dat … dat is de taak van de pacer. Onze topper, de 53-jarige Gea Siekmans uit Enschede.
Het is niet zijn eerste marathon maar wel de eerste waarin zijn hele doen en laten wordt vastgelegd en geregistreerd. Gedeputeerde Eddy van Hijum loopt de Enschede Marathon met sensoren van Roessingh Enschede. Zal het senso-system werken en klaar zijn om de markt op te gaan, zodat iedere hardloper het kan gaan gebruiker? Voor de loper en de wetenschappers is zondag 23 april, de dag waarop de Enschede Marathon wordt gehouden, een spannende dag. Onze topper, de 45-jarige Eddy van Hijum uit Zwolle, gaat voor een tijd van 03:30.
Vijf jaar geleden stond zijn leven door privéomstandigheden drastisch op de kop. Hij maakte van de nood een deugd en gooide het roer volledig om. De gehaktbal bij het tankstation werd vervangen door een maaltijdsalade. En met zijn werk als vrachtwagenchauffeur stopte hij om zich volledig te gaan richten op zijn werk als personal coach, op het gebied van voeding en sport. De enthousiaste en bevlogen Nijverdaller staat aanstaande zondag aan de start van de halve van de Enschede Marathon. Hij hoopt binnen 1 uur 55 minuten binnen te zijn. Onze topper, de 47-jarige Arian van Gaal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.