nieuws

PvdA Hof van Twente: maak uitruil aandelen Twence mogelijk

Afvalverwerker Twence in Hengelo
Afvalverwerker Twence in Hengelo
De PvdA Hof van Twente wil gemeenten tegemoet komen die hun aandelen van afvalverwerker Twence willen verkopen. Het Duitse Münster, dat belangstelling heeft om aandeelhouder te worden, zou de aandelen over kunnen nemen van gemeenten die er vanaf willen, oppert de PvdA.
Almelo en Oldenzaal hebben al aangegeven dat ze hun Twence-aandelen willen verkopen. Afvalverwerking is volgens deze gemeenten geen exclusieve overheidstaak, terwijl er wel risico's aan verbonden zijn. Zelf wil de PvdA-afdeling dat de gemeente Hof van Twente haar aandelen in de afvalverwerker houdt. De partij vindt dat verkoop een te groot risico oplevert voor inwoners van de gemeente.

Uitruil?

Om gemeenten die toch hun aandelen willen verkopen tegemoet te komen, stellen de PvdA'ers voor om in te gaan op het verzoek van de stad Münster om aandeelhouder te mogen worden en waar mogelijk aandelen uit te ruilen met de gemeenten die willen uittreden.
De PvdA wil wel dat de uittredende gemeenten mee blijven doen aan de duurzaamheidsagenda voor Twente. Dat zou kunnen door een deel van de opbrengst van de uitruil van aandelen weer in te zetten bij Twence voor duurzaamheidsprojecten.
De PvdA dient in de raadsvergadering van dinsdag een motie over het onderwerp in.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.