Wim Schröder uit Tubbergen nieuwe bondscoach Japanse springequipe

Wim Schröder treedt in dienst van de Japanse paardensportbond. Hij zal de ruiters trainen en managen in de voorbereiding op de komende Olympische Spelen in Japan.

Japan is in de zomer van 2020 gastland voor de Olympische Spelen. Omdat het land goed beslagen ten ijs wil komen, is er extra budget vrijgemaakt, zo ook voor de paardensport. “Ik vind het een mooie uitdaging, Japan is toch een opkomend land in de paardensport.”, aldus Schröder.

Schockemöhle
Samen met voormalig Duitse springruiter Paul Schockemöhle en de Japanner Hirokazu Higashira gaat Wim de Japanners trainen. “Ik kom regelrecht uit de sport, dus heb nog niet echt ervaring met het coachen van een team. Gelukkig doe ik dit samen met Paul Schockemöhle”, vertelt Wim Schröder. “Hij traint de Japanse ruiters al een tijdje, maar wordt ondertussen al wat ouder. Samen pakken we dit nu op en ik vind dit wel prettig omdat ik op deze manier ook wat ruggespraak heb.”

BWG Stables
Wim heeft zelf jaren op hoog niveau meegedaan aan springwedstrijden. Nu is hij meer bezig met het managen van de BWG Stables in Tubbergen. Hij runt het bedrijf samen met zijn broers Ben en Gerco Schröder die nog volop actief zijn in de springsport.

Deel dit artikel:

Reageren