nieuws

Programmaserie 'Ken ie mie nog?' over verpleeghuis laat goed realiteit zienÂ

Vanavond is de laatste aflevering van de programmaserie 'Ken ie mie nog?'. RTV Oost-programmamaker Jauke Boerdam volgde een maand lang met haar camera bewoners en medewerkers van woonzorgcomplex Het Dijkhuis in Borne, onderdeel van TriviumMeulenbeltZorg (TMZ). Ze legde de vrolijke, verdrietige, hoopvolle en confronterende momenten vast.Â
"Onze eis was dat mensen hun privacy moesten houden en dat het waardig moest zijn. En dat is gelukt", zegt Jos van der Wal, manager van TMZ.

Programmaserie

Van der Wal nodigde RTV Oost uit om te komen filmen. Hij had het lef om de pers binnen te halen. "Er waren veel negatieve verhalen over verpleeghuiszorg. Wij wilden het andere verhaal laten zien. En dan moet je ook echt transparant zijn. Ik kan andere verpleeghuizen aanraden dit ook te doen."

Laatste aflevering
De laatste aflevering van 'Ken ie mie nog?' gaat over de dood en euthanasie. Wanneer is een leven voltooid? Barend Kleyne Snuverink wil blijven leven tot hij niet meer kan communiceren of geen tv meer kan kijken. Annie van Essen geeft geregeld aan dat zij klaar is met het leven. Maar Betsie Wiggers geniet nog elke dag, zien we vanavond.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.