Stichting 'Schipper mag ik ook eens varen?' zoekt dringend nieuwe vrijwilligers

De stichting bouwt een oud binnenvaartschip om tot vakantieschip voor mensen met een beperking. Maar om alles op tijd af te krijgen is er dringend behoefte aan handige vrijwilligers. Veel mensen die de afgelopen tijd op het schip hebben gewerkt zijn doorgestroomd naar betaald werk.

Het schip van stichting Schipper Mag Ik Ook Eens Varen ligt bij scheepswerf Bodewes in Hasselt. Het was vier jaar geleden niet veel meer dan een drijvende stalen bak. Bedrijven en particulieren uit Zwolle en de wijde omgeving hebben met geld, giften en mankracht de stichting ondersteund.

Werkervaringsproject

Ook een groot aantal vrijwilligers heeft ervoor gezorgd dat het schip nu zijn voltooiing nadert. Het is een goede plek voor mensen om werkervaring op te doen. Veel mensen die hier binnenkwamen voor een re-integratietraject zijn succesvol doorgestroomd naar regulier werk.

Dat betekent wel dat er dringend behoefte is aan nieuwe vrijwilligers. Iedereen die een paar uurtjes per week over heeft kan zich aanmelden. Er is veel werk voor schilders, timmerlieden en elektriciens, maar ook als je geen vakman bent, maar wel de handen uit de mouwen kan steken, ben je welkom.

Laatste loodjes

Schipper en initiatiefnemer Zas Bousema had eigenlijk gehoopt dit jaar te kunnen varen, maar de klus was toch omvangrijker en duurder dan gedacht. In de zomer van 2018 moet het lukken om het schip in de vaart te krijgen, zeker als er genoeg mensen bij komen om te helpen.

Met het schip kunnen mensen met een beperking een trektocht over het water door Nederland maken. De stichting wil een betaalbare en laagdrempelige vakantie bieden voor mensen die normaal gesproken lastig het water op kunnen. Er is ruimte aan boord voor in totaal 12 gasten.

Reageren