nieuws

Provincie koopt woningen en gronden voor verbetering N340

De provincie is druk bezig met de aankoop van gronden voor de verbetering en verbreding van de N340 tussen Zwolle en Ommen. Meer dan tien woonhuizen en boerderijen met grond langs de provinciale weg zijn inmiddels aangekocht en grotendeels gesloopt.
Voor het derde deel van het traject, dat loopt van Dalfsen naar Ommen, is de provincie nog in onderhandeling met veertien verschillende grondeigenaren.

Uitdaging voor aannemers

De aanbesteding van het project zal naar verwachting eind dit jaar worden gedaan. "Voor aannemers wordt het een uitdaging om alle maatregelen aan de N340, N48 en N377 (zie kaart) binnen het beschikbare budget van 160 miljoen euro te realiseren", zegt Herbert Korbee, projectleider van de provincie Overijssel.
De provincie wil de wegen duurzaam en veiliger inrichten, met een een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. Momenteel maken dagelijks ongeveer 14.500 voertuigen gebruik van de N340. Dat aantal zal tot 2020 flink toenemen. Ook gebeuren er teveel ongelukken op de weg. 

Meerdere maatregelen

Van die beschikbare 160 miljoen euro moet onder meer een goede aansluiting van de N340 op de A28 worden gerealiseerd. Ook wordt de weg tussen Zwolle en Ommen deels verbreed en verbeterd.
Daarnaast zijn er een aantal extra veiligheidsmaatregelen voorzien. Zo moet er een fietstunnel worden aangelegd en moeten er verhoogde kruisingen, nieuwe oversteekplaatsen voor fietsers en extra rotondes komen. ProRail financiert een viaduct en de aanleg van een fietstunnel onder de spoorlijn bij de N340. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.