nieuws

Meerdere straten winnen energiewedstrijd in Mariënheem

Mariënheem nog niet van duurzaam leven af
Mariënheem nog niet van duurzaam leven af
De Keizerskamp en een deel van de wijk de Essenbree in Mariënheem hebben de energiewedstrijd gewonnen. Een jaar lang werden inwoners Mariënheem gemotiveerd om zoveel mogelijk energie te besparen. Vanavond werden de winnaars bekend gemaakt. De prijs: een barbecue voor de winnende straten.
"We hebben nieuwe meters geplaatst bij iedereen, zodat we een percentage konden berekenen van de hoeveelheid stroom en gas die werd bespaard door de huishoudens", aldus Jos Neulen, van Plaatselijk Belang Mariënheem.
Daaruit bleek dat de Keizerskamp de Gasprijs in ontvangst kon nemen en dat het zuidelijke deel van de Essenbree de meeste stroom bespaarde. 

'Fossiele energie is eindig'

Plaatselijk Belang Mariënheem werd in 2015 benaderd door Buurkracht, een initiatief van Enexis. "De fossiele energie is eindig en daarom besloten we om iets te doen", aldus Neulen. 
Mariënheem is na de wedstrijd nog niet van de drang naar duurzaam leven af: "We gaan door met actie voeren. Zo is er later dit jaar een doe-het-zelf bijeenkomst over isolatie en willen we openbare gebouwen duurzamer maken door het plaatsen van zonnepanelen", aldus Neulen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.