nieuws

Rotterdammers 101 dagen cel in voor beroving visboer Zwolle

Viskraam overvallen op Veemarkt Zwolle
Viskraam overvallen op Veemarkt Zwolle
De twee mannen uit Rotterdam die eind vorig jaar de kassa van de visboer op de Veemarkt in Zwolle leegroofden, zijn veroordeeld tot een celstraf van 101 dagen.
De twee Rotterdammers van 28 en 38 jaar werden snel na de beroving aangehouden. Ze werden al in de gaten gehouden omdat het kenteken van hun auto voorkwam in een database van de politie.
De politie vond dat de auto van de mannen verdacht heen en weer reed in de stad. Toen de politie een van de twee mannen zag rennen nadat de agenten een melding kregen van een overval, gingen ze erachteraan. 
Uiteindelijk werd de auto met de mannen erin op de A28 werd klemgereden. Onder een van de stoelen in de auto werd de buit teruggevonden.

Twee weken geleden opperden de advocaten van de Rotterdammers dat de aanhouding onrechtmatig was omdat er sprake zou zijn van vooringenomenheid bij de politiemensen. Die zouden op basis van huidskleur de twee in de gaten hebben gehouden. Volgens de Zwolse rechters was daar geen sprake van, het kenteken van hun auto kwam voor in het systeem en de twee werden met de buit van de beroving aangehouden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.