nieuws

Anderhalf jaar cel voor oplichter van Zwollenaar

Rechtbank Overijssel Zwolle
Rechtbank Overijssel Zwolle
Een 27-jarige man uit Apeldoorn is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden voor oplichting en valsheid in geschrifte. De veroordeelde had een man uit Zwolle in 2015 voor ruim 300.000 euro opgelicht.
Ook drie andere mannen werden opgelicht. Dit deed de man op datingsite Badoo. Via de site deed hij zich voor als iemand anders en verspreidde hij leugens, waarna zijn slachtoffers grote geldbedragen overmaakten. Behalve de gevangenisstraf moet de man ook 362.000 euro aan schadevergoedingen betalen.

Rechter gaat niet mee met eis officier

De rechtbank in Zwolle ging niet mee met de eis van de officier van justitie om de man 2,5 jaar op te sluiten. Op zijn profiel op de datingsite deed de man zich voor als iemand met belangstelling voor oudere homoseksuele mannen. De man zou een deel van zijn oplichtingen vanuit de gevangenis hebben gepleegd, waar hij vast zat voor eerdere strafbare feiten.
Het Zwolse slachtoffer maakte uiteindelijk ruim 312.000 euro over op rekeningen van familie, vrienden en medegedetineerden van de Apeldoorner. Dit deed hij voor kleine leningen voor benzine, maar ook voor het regelen van zaken rond de plotselinge dood van de vader van de verdachte. De vader bleek springlevend te zijn.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.