Overlast door verslaafden in deel van Enschede

Ondernemers en bewoners in de driehoek Hengelosestraat, Deurningerstraat en Raifaissenstraat in Enschede zeggen veel overlast te ondervinden van drugs- en alcoholverslaafden.

Tijdens een wijkschouw vanavond liepen bewoners en ondernemers met een vertegenwoordiging van politie, gemeente en instellingen een ronde door de wijk. Doel is om te kijken waar de overlast plaatsvindt en om wederzijds begrip voor de situatie te bewerkstelligen.

Hoge concentratie opvanglocaties 

In de 'driehoek' staan diverse locaties van Tactus verslavingszorg, een vestiging van Mediant (geestelijke gezondheidszorg) en het Leger Des Heils heeft hier onlangs een opvanglocatie geopend. Volgens de bewoners en ondernemers in de buurt is dat een onevenredige hoge concentratie van dit type zorginstellingen.

Drugsdeals

Bewoners zijn dagelijks getuige van drugsdeals en verslaafden of daklozen komen zomaar de winkels binnen om geld te vragen. Instellingen en gemeente erkennen de overlast en proberen dit zoveel mogelijk te beperken, bleek uit de wijkschouw.

Met de wijkschouw hopen bewoners en ondernemers dat er meer aan de problematiek gedaan wordt en dat er nog eens goed gekeken wordt of al deze instellingen in een klein gebied nog wel wenselijk is.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede Enschede Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren