nieuws

Oma Els uit Almelo nét niet de leukste oma van Nederland

Ze is nét niet de leukste oma van Nederland: oma Els uit Almelo. Vanochtend hoorde ze in de radiostudio van NPO Radio 2 dat haar concurrente, oma Nel uit Baarn, er met de prestigieuze Granny Award vandoor gaat.
Het publiek kon op de site van het radioprogramma Ekdom In De Ochtend stemmen op vijf topoma's, onder wie de Almelose Els Mulder.
Alle oma's verdienden hun nominatie dubbel en dwars, zegt de redactie van het programma, maar toch vond het publiek dat de 90-jarige Nel Tielen de Granny Award het meest verdiende.

Verrast

Vorige week dinsdag werd de Almelose oma door haar kleinkinderen én NPO Radio 2-dj Frank van 't Hof verrast met de nominatie voor de Granny Award. "Ik wist er helemaal niets van. Ik ben zo verrast door de kinderen, ik werd er gewoon emotioneel van."
Maar wat is nou het geheim van een topoma? "Er is geen geheim", antwoordde Els. "Het gaat gewoon vanzelf, tenminste bij mij. Als de kinderen komen heb ik de hele dag een lach op m'n gezicht." Toch: "Ik kom uit een gezin van acht. Toen moest ik ook al oppassen. Misschien dat het daardoor komt?"

Granny Award

NPO Radio 2-dj Gerard Ekdom startte een zoektocht naar de meest fantastische oma van Nederland. Iedereen is ervan overtuigd dat zijn of haar oma de leukste is, maar er kan er maar één de állerleukste zijn.
Uit alle inzendingen werden vijf oma's genomineerd. Naast oma Els en Nel werden ook oma's Jet, Harmien en Mia bekroond met een nominatie voor de titel 'De leukste oma van Nederland'. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.