nieuws

Time-Out tegels tegen pesten rukken op in straatbeeld

Op de landelijke Dag tegen Pesten zijn vandaag op verschillende locaties tegels tegen het pesten gelegd. Dat gebeurde onder meer bij OBS Harry Bannink en de kinderboerderij aan de Wesselerweg in Enschede.Â
De stenen werden gelegd door wethouder Jurgen van Houdt in Enschede, in het bijzijn van kinderen van OBS Harry Bannink en de wijkagent.
Tegels met het time-out teken rukken op in het straatbeeld. De initiatiefnemers van de stichting 'Time Out tegen pesten' zijn na drie jaar tevreden over hun inspanningen. "Het gaat erom dat we het onderwerp pesten bespreekbaar maken, en dat gebeurt. We horen eigenlijk alleen maar positieve verhalen", zegt Karin de Wals.
De OBS probeert pesten ook bespreekbaar te maken via 'gelukslessen' en grote posters. "Ik vind het een heel goed initiatief", zegt leerling Murad. Net als andere kinderen zegt hij dat pesten niet leuk is, maar dat er gelukkig bij hen op school niet veel gepest wordt. 
Eerder werden tegels vooral gelegd op schoolpleinen, maar nu ook op andere locaties, zoals een verzorgingshuis. "Pesten gebeurt overal, niet alleen op schoolpleinen. Ook op het werk", verklaart Karin De Wals.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.