nieuws

Wel of geen 'smerige zaken' in zwembad Aquadrome Enschede?

Het zwembad Aquadrome in Enschede maakt geen goede beurt in het programma Smerige Zaken van SBS6. Programmamaker Rob Geus constateerde een slechte hygiëne en onveilige situaties maar de directie doet de kritiek af als 'onzin'. 
"Het zwembad bestaat 25 jaar en dan is natuurlijk niet alles meer spik en span. Maar wat meneer Geus doet geloven, is echt de grootst mogelijke onzin", zegt directeur Bas Morsink van Sportaal, het sportbedrijf van de gemeente Enschede. 

Roestplekken

Morsink laat enkele voorbeelden zien, waar de programma-maker over viel. "Kijk eens naar deze pilaar. Die is niet zo lang geleden geschilderd, Maar die pilaar daar verderop is nog niet aan de beurt geweest. En die vertoont dus roestplekken. Maar dat krijg je nu eenmaal snel in een zwembad."
Een echt probleem vormen volgens Morsink de plafondplaten boven het peuterbad. "Dat hadden we al geconstateerd lang voordat Geus hier binnenkwam. En de aannemer komt op 8 mei langs om die dingen te vervangen. Dat is ook al een tijdje bekend. Maar er is op dit moment geen enkel gevaar", verzekert Morsink

Verbeterpunten

De gemeente Enschede laat weten de klachten serieus te nemen. "We hebben wat afbeeldingen gezien en dat ziet er niet goed uit. Maar er is goed contact met Sportaal en er zijn wat verbeterpunten, waaraan gewerkt gaat worden. Maar ze hebben natuurlijk niet voor niets het keurmerk Schoon en Veilig", aldus een woordvoerster van de gemeente.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.