nieuws

Amsterdamse scholieren lovend over pop-up stand Universiteit Twente

Onder het motto 'Als de berg niet naar Mozes komt, komt Mozes wel naar de berg' moeten de Universiteit Twente en de Twentse Ambassade in Amsterdam hebben gedacht. Met een heuse pop-up University proberen zij scholieren van 5 en 6 VWO te laten zien hoe 'onmeunig mooi' Twente is en vooral welke mogelijkheden er in de regio zijn.
Zo'n vijftig scholieren kwamen met ouders in de hoofdstad een kijkje nemen aan Herengracht 450, waar de pop-up stand vandaag stond. "We hebben veel leuke reacties gehad. Het was een top middag", zegt Danny de Vries van de Twentse Ambassade.

Stereotype

De leukste reactie kwam volgens De Vries uit de hoek van het stereotype; een westerling in Twente. "Ik heb een student gehad die zich afvroeg of hij als westerse scholier wel kon mengen tussen de Twentse scholieren. En ook iemand die zei: goh, ik wist niet dat Twente zoveel te bieden had."
Voor veel scholieren was het vooral oriënteren; vooruitkijken naar de keuze voor een universiteit. De Vries is positief over het imago dat de UT nu heeft gecreëerd vanmiddag: "Voor de universiteit was dit echt een mooie kans om zichzelf te presenteren. Mooi dat ze zich in het westen kunnen laten zien. En de concurrentie was toch ook wel erg benieuwd wat ze allemaal te bieden hadden. Dat is altijd goed nieuws."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.