nieuws

VVD Raalte wil een spaarpot voor 'dringende asfaltzaken'

De VVD-fractie in de gemeenteraad van Raalte wil dat de gemeente een spaarpot voor 'dringende infrastructurele zaken' gaat vullen. Donderdag dient de partij daar tijdens de raadsvergadering een voorstel voor in.
Met het geld uit de spaarpot kunnen 'asfaltzaken', die niet direct door Den Haag of de provincie gefinancierd worden, betaald worden. Een voorbeeld is de verkeerssituatie bij Mariënheem. 

Flessenhals

Het dorp wordt doorkliefd door de N35 en terwijl de rijksweg op veel plaatsen aangepakt wordt, bestaat de vrees dat straks Mariënheem een flessenhals gaat vormen. Door zelf geld beschikbaar te stellen hoopt de VVD dat andere overheden eerder de knip trekken.

Verantwoordelijkheid

"We kunnen wel allerlei kanten op wijzen, naar wie allemaal wat zou moeten doen, maar als we met zijn allen vinden dat zo'n situatie bij Mariënheem aangepakt moet worden, vinden wij dat je ook zelf een verantwoordelijkheid hebt om middelen beschikbaar te stellen", vertelt Alexander Kreule van VVD Raalte. 
"Op het moment dat we zelf een flinke duit in het zakje doen, zien andere overheden ook dat we het heel belangrijk vinden en dat er hier ook gewoon wat moet gebeuren", aldus Kreule. 

Donderdag in gemeenteraad

De Raalter gemeenteraad behandelt het voorstel morgenavond. Vooruitlopend hierop wil de verantwoordelijk wethouder niet inhoudelijk reageren op het voorstel van de liberalen. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.