nieuws

Groen licht gloort voor aanleg zonnepark in Overdinkel

Een plan voor de bouw van een zonnepark in Overdinkel krijgt de goedkeuring van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Losser.
Het bedrijf PowerField uit Dokkum wil op een terrein van 25 hectare aan de Lakerinkweg-Strootsweg 69.000 zonnepanelen plaatsen. Met de opgewekte energie kunnen 4.500 huishoudens voorzien worden van stroom.

Minder CO2

Daarmee levert het zonnepark een besparing op de uitstoot van CO2 op van bijna 8.600 ton per jaar. "De aanleg van een zonnepark is een grote stap in het plan om als gemeente duurzamer te worden", zegt wethouder Wildschut. "Uiteindelijk redden we het niet alleen met een zonnepark, maar zal er veel meer moeten gebeuren om zo duurzaam mogelijk te worden."

Landschap

Bij de aanleg wordt rekening gehouden met de wensen van omwonenden. De geplande zonnepanelen krijgen een maximale hoogte van 1,80 meter boven het maaiveld. Volgens de gemeente behoudt het landschap haar open karakter. 

Het vervolg

In november kwam het bericht dat PowerField graag een zonnepark in Overdinkel wil. Het college van burgemeester en wethouders wil meewerken aan de benodigde bestemmingsplanwijziging. De gemeenteraad moet uiteindelijk instemmen.
PowerField hoopt het zonnepark in 2018 op te leveren. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.