Winkels in Lemelerveld niet vaker open op zondag

De winkels in Lemelerveld gaan op zondag niet vaker open dan nu het geval is. De raadsfracties van D66 en VVD hadden daarom gevraagd, maar de meerderheid van de gemeenteraad in Dalfsen is tegen.Â

De motie voor een verruiming van de zondagopenstelling voor alle winkelbranches in Lemelerveld haalde het deze week niet in de raad van Dalfsen. Het CDA, de ChristenUnie en Gemeentebelangen hielden de mogelijkheid voor extra koopzondagen in het Sallandse dorp tegen.

Dat betekent dat het blijft bij acht koopzondagen in een jaar. De winkelbranche had er twaalf willen hebben, in te vullen naar behoefte door de ondernemers zelf.  De gemeente Dalfsen blijft als voorheen bepalen op welke data de zondagopenstelling voor winkels geldt.

Teleurgesteld

Met name de supermarkt Coop is daar niet blij mee. "Je bent tegenwoordig een uitzondering als je niet open bent op zondag. Die service moeten wij onze klanten ook kunnen bieden", vertelt uitbater Johan Neppelenbroek.

Neppelenbroek had in juli en augustus elke zondag open willen zijn om de toeristen in Lemelerveld en omgeving te kunnen bedienen. "Het is erg jammer dat de afspraken niet worden versoepeld, maar het is niet anders. Ik leg me erbij neer."

De uitbater heeft 'goede hoop' dat er na de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar wel wat gaat veranderen.

Meer over dit onderwerp:
zondag Winkels Lemelerveld Salland Vechtdal Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren